12X ETEN MET VEEL EIWITTEN

Terug naar blog overzicht

Dit zijn de 12 favoriete eiwitbronnen van Mr. Food Coach!

1. Ik ben enorm fan van zalm. Het bevat 20 gram eiwit (per 100 gram), zit bomvol vitamine B12 en tjokvol gezonde vetten.

2. Nog zo’n topper: kip. Met 23 gram eiwit in 100 gram is kip een zeer eiwitrijke voedingsbron die je makkelijk kunt verwerken in verschillende gerechten. Lees: in (bijna) elk gerecht!

3. Duitse biefstuk uit de airfryer is mijn favoriet! Zéér laag in calorieën en hoog in eiwit. Ook een ‘normale’ biefstuk is een prima keus.

4. Tonijn is oók een superbron van eiwitten. Let op: koop tonijn op waterbasis. Want tonijn is olie bevat (bijna) het dubbele aan calorieën (99 om 180).

5. Skyr is de koning van de eiwitten. Waarom? Het bevat 11 gram eiwit en maar 63 calorieën per 100 gram. Daarom is het in verhouding de beste keus die je kunt maken.

6. Kaas heeft een stuk meer eiwitten per 100 gram dan skyr, maar is ook véél calorierijker. Zo bevat 100 gram 48+ kaas 355 calorieën. Het is dus een goede eiwitbron, maar let wel een beetje op… Het gaat hard met de calorieën als je kaas eet.

7. Ik gebruik mozzarella vaak voor mijn zelfbelegde pizza. Lekker en aardig wat eiwit!

8. Wellicht zijn eieren niet de eiwitrijkste voedingsbron, maar een ei is wel één bom vol voedingsstoffen. Het bevat ijzer, B12, veel gezonde vetten en dus eiwit. Ik zie eieren dan ook als een perfecte vleesvervanger. 🥚

9. Het is geen wonder dat vegetariërs in vrijwel ieder gerecht bonen verwerken. Ze zitten namelijk vol met eiwitten. Ik ben persoonlijk gek op bruine bonen.

10. Groenten staan niet bekend als heel eiwitrijk voedsel, terwijl er een paar flinke uitschieters tussen zitten. Doperwten zijn de favoriet van Mr. Food Coach.

11. Kikkererwten zijn megapopulair in het Midden-Oosten, maar tegenwoordig ook in Europa. Denk aan: hummus. Een mooie eiwitbron.

12. Deze had je hier misschien niet verwacht… Het gaat natuurlijk niet over die gezoute of gezoete popcorn die je in de bioscoop eet. Maar popcorn die je zelf kunt poffen in de pan. Dat is een lekkere snack en bevat flink wat eiwitten. Let op: maar ook relatief veel calorieën.