AFVALLEN EN CHEATDAYS: HOE ZIT DAT? ๐Ÿ•

Terug naar blog overzicht

Je kent het wel. Je let doordeweeks op je voeding en eet supergezond, maar in het weekend ga je helemaal los en let je nergens op. ๐‡๐š๐ฅ๐ฅ๐จ ๐œ๐ก๐ž๐š๐ญ๐๐š๐ฒ๐ฌ! ๐ŸŸ

Oh, wat ben ik vaak in deze valkuil gestonkenโ€ฆ Ik at van maandag tot en met vrijdagmiddag hรฉรฉl gezond. Vrijdagavond bestelde ik met mijn huisgenoten ๐ž๐ž๐ง ๐ฉ๐ข๐ณ๐ณ๐š ๐จ๐ฆ ๐ก๐ž๐ญ ๐ฐ๐ž๐ž๐ค๐ž๐ง๐ ๐ญ๐ž ๐ฏ๐ข๐ž๐ซ๐ž๐ง en dronk ik iets teveel biertjes. Zaterdag was ik brak. ๐Ÿ˜ด Ik had geen zin in gezond eten, dus nam meestal koekjes als ontbijt. In de loop van de ochtend nam ik wat stukjes chocolade en als lunch een broodje hamburger. โ€™s Avonds bestelde ik pizza, want ik had ๐๐ž๐ณ๐ž ๐๐š๐  ๐ง๐ฎ ๐ญ๐จ๐œ๐ก ๐š๐ฅ ๐ฏ๐ž๐ซ๐ฉ๐ž๐ฌ๐ญ. Voor het slapen at ik nog een bak Ben en Jerryโ€™s.

Zondag had ik spijt en begon ik opnieuw met diรซten. Ik ben in dat jaar 10 kilo aangekomen. Eerlijk: ๐ข๐ค ๐ฌ๐ง๐š๐ฉ๐ญ๐ž ๐ž๐ซ ๐ง๐ข๐ž๐ญ๐ฌ ๐ฏ๐š๐ง. Ik at toch gezond en liet me alleen in het weekend gaanโ€ฆ ๐Ÿ˜• Gelukkig weet ik tegenwoordig precies wat ik moet eten om een fit en gezond lijf te hebben. En hoe ik toch kan genieten van M&Mโ€™s, bier, wijn en pizza.

๐‡๐จ๐ž ๐ณ๐ข๐ญ ๐ก๐ž๐ญ?
Stel je voor dat je 2200 kilocalorieรซn per dag mag eten om op gewicht te blijven. Dan mag heb je dus een caloriebudget van 2200×7 = 15.400 kilocalorieรซn per week. Als jij maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag 1700 calorieรซn eet, maar je je vrijdag en zaterdag laat gaan en die dagen 3500 kilocalorieรซn neemt gaat het dus mis.

Want je eet door die twee cheatdagen ๐ข๐ง ๐ญ๐จ๐ญ๐š๐š๐ฅ ๐Œ๐„๐„๐‘ kilocalorieรซn (15.500 per week, een gemiddelde van 2214 per dag) dan je nodig hebt. Je zou dus ๐š๐š๐ง๐ค๐จ๐ฆ๐ž๐ง in plaats van afvallen!

afvallen en cheatdays: hoe zit dat?