EETWISSEL! (Groentechips vs Nibb-it Rings)

Terug naar blog overzicht

EETWISSEL!

,,Jelle, we hebben groentechips mee. Kijk eens: zijn ze beter dan gewone chips?”, roept mijn maatje Jeffry.

Het is zaterdagavond en we gaan het bordspel Ticket to Ride spelen. ‘Getver, groentechips…’, denk ik.

Jeff gooit de zak groentechips en ik check de verpakking. ,,O, die eet je zelf maar op”, zeg ik.

,,Wat dan?”, zegt Jeff.

Ik lach: ,,Omdat ze niet zo gezond zijn als ze lijken en ik liever echte chips eet.”

Eerst een vraag aan jou: waarom eet je chips? Waarschijnlijk doe je dat omdat je zin hebt in een snackie en voor een lekkere smaaksensatie in je mond.

Ik eet ook graag een chippie. Dat doe ik als ik een spelletje speel of voor de tv zit. Als ik – en dit is persoonlijk (!) – groentechips zou eten, zou ik daar minder van genieten. Ja, qua macronutriënten (verhouding vet, eiwitten en koolhydraten) en het zoutgehalte is het misschien een betere keus, maar ik vind echte chips een stuk lekkerder.

Mijn favoriet: Nibb-it Rings. Dat heeft drie redenen.
1. Omdat je ze zo leuk om je vingers kan wikkelen… 🤪
2. Omdat ik ze héél lekker vind
3. Omdat de zak zo lekker klein is

Huh, omdat de zak zo lekker klein is? Nou, dat heeft één groot voordeel. Ik kan de hele zak chips leegeten en het kost me maximaal 517 calorieën. Want dan is de zak leeg. I-d-e-a-a-l!

Zo kan ik mezelf niet overeten en valt het qua calorieën allemaal wel mee. Ter vergelijking: een zak Lay’s Naturel of Paprika chips weegt (minimaal) 200 gram en bevat 1046 calorieën. Tja… Als je dan geen maat kan houden, gaat het hard met de calorieën.

En dan hoor ik je denken: ‘Ja, maar Lay’s heeft ook de Oven Baked-variant’ en die bevat niet zoveel calorieën. De cijfers: hij bevat 440 calorieën per 100 gram. Alleen is er één probleem: de zak is groter (150 gram) dan bij de Nibb-it Rings én de chips zijn zwaarder.

Geloof me: als jij 300 calorieën aan Oven Baked en 300 calorieën Nibb-it Rings in een bakje gooit, hebben de Nibb-it Rings veel meer volume. En daardoor kan je dus vaker je hand naar je mond brengen, zonder je schuldig te voelen.

Tip: kies voor Nibb-it Rings, Pom-bär, Lay’s Hamka’s mini of Lay’s Wokkels. Zak leeg? Maximaal 517 calorieën gegeten. I-d-e-a-a-l!