PIZZA? NEE, PIZZARETTE! 🍕

Terug naar blog overzicht

Laura: ,,Zeg coach, nou heb ik al een maand geen pizza besteld dus ik vroeg me af: hoe weet ik hoeveel calorieën er in zo’n gedrocht zitten?

Mr. Food Coach: ,,Reken maar op 1300 á 1600, ofzo.”

Laura: ,,Tering!”

Mr. Food Coach: ,,Hahahaha”

Laura: ,,Bedankt voor dit ontmoedigende antwoord”

Mr. Food Coach: ,,Een niet-belegde Turkse pizza uit de supermarkt is zo’n 360 calorieën. Een diepvriespizza als de Big American Texas van Dr. Oetker bijvoorbeeld 1104 calorieën. Een pizza van de pizzeria heeft er nog net ff wat meer”

Laura: ,,De hel. Ik ga wel weer een kippie bakken”

Mr. Food Coach: ,,Hahaha! Als je zin hebt in pizza, moet je gewoon een pizza bestellen… Boeien! En probeer overdag wat meer groenten en veel eiwitten te eten.”

Laura: ,,Nee joh, ik heb van de week weer een snoep op, nou dát was een teleurstelling. Vond het zonde van mijn calorieën, hahaha! Oké, dit is het plan: eerst nog een paar kilo eraf, dan hebben we het weer over pizza.”

Mr. Food Coach: ,,Ik snap je gedachten hoor. Maar ik wil je wel meegeven dat je niet voor de rest van je leven geen pizza kunt eten. Dus als jij écht pizza wilt, bestel dan lekker een pizza.”

Laura: ,,Wees niet bang! De Italiaanse keuken is m’n lievelings, dus dat komt echt wel weer goed. Maar dan wel in verhouding: niet meer onnadenkend en onbeperkt. Nu vind ik het afvallen zo leuk en lekker dat het niet goed voelt om er ‘even’ 1600 calorieën tegenaan te gooien. Echt hoor, ik denk dat je het je slogan moet maken: ‘Was alles in het leven maar zo makkelijk als afvallen’

Jelle: ,,Hahahaha. Hier komt een post over!’’

Onlangs heb ik de Pizzarette ontdekt. En dat ding is perfect. Het is een kleine steenoven waarmee iedereen (vier tot zes personen) zijn eigen minipizza’s kan bakken. Goed nieuws: één kale minipizza is maar 80 calorieën. Na vier pizza’s, ben je twee uur verder. En als je ze een beetje slim belegd blijf je makkelijk onder de 1000 calorieën. Je kan écht heel lekker eten en afvallen. Maar je moet wel weten hoe.

Ik leer het je met alle liefde! www.mrfoodcoach.nl/starten

Pizzarette