💬 ‘SLAAP IS VÉÉL BELANGRIJKER DAN 10.000 STAPJES PER DAG’

Terug naar blog overzicht

07.00 uur… Ik word wakker van de wekker. Mijn vriendin, die ook wakker is geworden van de herrie, krijgt een kus.

Vervolgens loop ik naar de badkamer, toiletteer, weeg mezelf en drink een glas water. Daarna kruip ik nog even onder de dekens en check mijn WhatsApp-berichten.

,,Jaaaaaaaa, meer dan acht uur geslapen!!!’’, lees ik.

Ik glimlach en stuur terug: ,,Lekker Mel!”

Melanie (@veronalin) is tijdens twee maanden coaching 7 kilo verloren. Maar deze week had ze een terugslag.

Ze was moe. Ze had een nieuwe baan, moest zich de hele dag concentreren op haar computerscherm en mocht in haar eerste werkweek al overwerken. Door de stress kon ze ’s avonds niet in slaap vallen en daardoor sliep ze nu al een aantal dagen maar vier uur per nacht.

Omdat ik haar had verteld dat slaap ongelooflijk belangrijk is bij gewichtsverlies, trok ze aan de bel. ,,Ik heb knallende koppijn”, appte ze eerder deze week. ,,Ik zit op vier uur slaap per nacht. Het gaat ‘m niet worden zo.”

,,Denk aan jezelf en pak voldoende slaap. Anders ben je straks opgebrand”, stuurde ik.

,,Ja, weet ik”, schreef Melanie. ,,Ik ben echt moe, maar zet de wekker wel elke ochtend zodat ik nog een wandeling maken. Waar de f*ck haal ik de kracht vandaan?”

,,Slaap is véél belangrijker dan 10.000 stapjes per dag”, antwoordde ik.

Melanie besloot die dag haar wekker om 21.00 uur te zetten, zodat ze op tijd in haar bed zou duiken. Ze stapte om 21.05 uur in haar mandje en sliep bijna tien uur.

Ken je het gezegde: ‘Ik slaap wel als ik dood ben’?

Dat is een stomme uitspraak. Er is één simpele waarheid: hoe korter je slaapt, hoe korter je leeft. Slaap is zwaar ondergewaardeerd en zou één van je belangrijkste prioriteiten moeten zijn.

Gewichtsverlies draait om zoveel méér dan ‘calorieën’. Het is de reden waarom voedingsschema’s niet werken. Ik kan het niet rooskleuriger maken.

Tijdens het coachingstraject leer je er alles over. De 12 slaaptips die ik mijn cliënten geef, vinden ze fantastisch. De tips openen hun ogen (woordgrapje). Ze ruilen hun een extra aflevering van Netflix daardoor graag in voor een uurtje extra slaap.

Fijne avond en ga op tijd naar bed…

Www.mrfoodcoach.nl/starten