I LOVE MY JOB!

Terug naar blog overzicht

Zaterdagochtend kreeg ik een appje van Amy. (@amiexblondd)

09.24 Amy: ,,Officieel de eerste 5 kg er af 🎉”

09.25 Mr. Food Coach: Ik ben echt heel trots op je 🥰🥰🥰

Amy heeft nu bijna drie maanden coaching en het afvallen gaat met vallen en opstaan. Ze komt uit een omgeving waar gezond eten niet echt ‘belangrijk is’ en daardoor is het voor haar extra moeilijk om gewicht te verliezen.

Amy: ,,Ik at vroeger (toen ik jaar of 11 was) 5x per week macaroni met kaas, omdat ik niets anders lustte. Mijn ouders en broer eten eigenlijk bijna altijd ongezond. Toen ik een jaar of 14 was, zag ik op YouTube recepten die ik wel is wilde proberen en toen ik 18 was leerde ik van de moeder van een vriendin om te koken. Alleen had ik geen idee van wat gezond is. Voor mij waren patat, pizza’s, broodjes, tosti’s, etc ‘normaal’. En de gezonde dingen in ons huis waren stoofvlees, chicken tonight en 1x per week aardappels groente vlees (maar dat lust ik niet 😂). Dus toen ik zelf ging koken en vond ik de pasta carbonara die ik maakte KEI gezond. Geen idee dat 200gr crème fraiche en 50 gr kaas die ik erover gooide al meer dan 700 calorieën waren 😂.”

Amy is 24 en te zwaar voor haar leeftijd. En dat weet ze zelf ook, maar kan je het haar kwalijk nemen? Ze eet al bijna haar hele leven ongezond en heeft niets over gezonde voeding geleerd.

Daarom is het zo ongelooflijk knap dat ze al vijf kilo kwijt is. We zijn er nog niet, maar we zijn wel op de goede weg.

Amy: ,,Ik weet dat ik vrijdagavond te lui ben om te koken. Nu eet ik elke vrijdag pizza: gewoon van de Albert Heijn. Elke week kies ik er een van onder of rond de 700 kcal. Tuurlijk kan ik beter bloemkool eten, maar dan is de kans dat ik vervolgens in de fout ga 1000x groter dan wanneer ik pizza eet. En zo is het voor mezelf ook veel leuker!”

Is elke week pizza gezond? Misschien niet… Maar Amy en ik doen het lekker op onze eigen manier. We gaan haar streefgewicht halen: 100%!

Sterker nog: we hebben al afgesproken dat ik macaroni met kaas voor haar ga koken als ze haar streefgewicht haalt.

En daar gaan we dan borden vol van eten.

Omdat het kan!