RECEPT: ALLERBESTE AVG’tje

Terug naar blog overzicht

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Een AVG’tje (aardappelen, vlees, groenten) staat snel op tafel en bevat weinig calorieën. Heb jij nog honger na 300 gram aardappelen, 360 gram sperziebonen en een Duitse biefstuk (totaal: 478 kcal) gegeten te hebben?

INGREDIËNTEN (2 personen)
– 600 gram krieltjes
– 2 stuks Duitse biefstuk (totaal: 250 gram)
– 2 potten sperziebonen (totaal: 720 gram)

✅ HOE MAAK JE HET?
Zet de airfryer op 180 graden, de timer op 16 minuten en gooi de krieltjes in het mandje. Gebruik de 8 minuten die je even moet wachten om je geliefde een lekkere knuffel te geven of je beste vriend(in) te bellen en te vertellen dat je van ‘m of haar houdt. Na die 8 minuten gooi je de biefstukjes op de aardappelen en zet je een pannetje met sperziebonen op hoog vuur. Wacht nog 8 minuten en je eten is klaar.

Heb je geen airfryer? Dan zou ik zeggen: koop er één! Ze zijn geweldig. Dat ding is mijn allerbeste vriend. Hij doet het werk en ik chill ‘m op de bank. Ook hoef je met een airfryer geen bereidingsvetten als bakboter, olijfolie of dat – o zo populaire maar nutteloze – kokosolie te gebruiken. Scheelt weer (véél) calorieën.

Nogmaals (!): 478 calorieën… Een klodder vette mayonaise (15 gram) erbij om alles nog lekker te maken? Dat mag! Dan bevat het gerecht iets minder dan 600 calorieën.

Kosten: 2,77 euro per persoon. Ik heb boodschappen gedaan bij de Albert Heijn, dus het kan nóg goedkoper.

Allerbeste AVG