WEES NIET ZO STRENG VOOR JEZELF!

Terug naar blog overzicht

Zo Jelle! Jij bent wel wat fitter geworden, zeg. Wat is je geheim?

Er is géén geheim… Ik volg geen strikt dieet en gebruik geen wonderpillen om af te vallen. Sterker nog: ik eet elk weekend patat, pizza of een andere ‘ongezonde’ maaltijd.

Ik merk dat mijn cliënten in het begin vaak op de perfecte manier willen afvallen. Maar… Dat bestaat niet! Je houdt het niet vol. Je kunt niet de rest van je leven zonder pasta, aardappelen, rijst, pizza of snoep.

🔝 Focus je op het feit dat je het elke dag of elke week wat beter wilt doen. Als jij eerst altijd een hele zak M&M’s leegat en nu na een halve zak kunt stoppen, dan is dat progressie. Als jij normaal de lift neemt op je werk en nu de trap, dan is dat progressie. Doe jij het elke week net iets beter dan de week daarvoor, dan ga je resultaten zien. Ze komen vanzelf. Geloof me!

🔥 En wat als je per ongeluk toch een in één keer die zak chips leegeet, terwijl je jezelf had voorgenomen om het bij een bakje te houden? Boeien! Morgen is er weer een dag. Als jij je focust op de dingen die niet goed gaan, dan hou je het niet vol. Niemand is perfect. Wees geduldig. Wees positief. Vergeet je misstap en zorg dat je het morgen een klein beetje beter doet.

Een voorbeeldje? Als ik een uur zou gaan hardlopen maar na 15 minuten alweer op de bank lig, dan ben ik tevreden. Ik heb íets gedaan. Ik kan wel gaan miepen dat ik eigenlijk 60 minuten zou lopen, maar iets is nog altijd beter dan niets.

🏁 Stel je voor dat je per dag 15 minuten extra gaat wandelen, dan zijn dat 5474 minuten in een jaar. Als jij vanaf vandaag minimaal één stuk fruit gaat eten, dan zijn dat 365 stukken fruit in een jaar. Wees niet zo streng voor jezelf. Begin klein en ervaar grote resultaten.

wees niet zo streng voor jezelf