Alcohol drinken? Zo beperk je de schade!

Terug naar blog overzicht

1. Bespaar calorieën
Sla je ontbijt over of eet een ontbijtje met weinig calorieën. Magere kwark met blauwe bessen is een goede optie! Dit kost je maximaal 300 kilocalorieën, maar zorgt wel voor een vol gevoel en een hoge eiwitinname.

2. Hanteer de Protein Sparing Modified Fast-methode
Het klinkt ingewikkeld, maar is heel simpel (stiekem pas ik het ook al toe bij bovenstaand ontbijtje): je houdt gedurende de dag je calorieën laag en consumeert voldoende eiwitten (reken maar met 1.8 g/kg lichaamsgewicht). Denk hierbij aan het consumeren van veel groente en fruit en magere eiwitbronnen zoals kipfilet, witvis of kwark.

3. Kies het juiste drankje
Vodka met spa rood staat niet voor niets bekend als ‘Skinny Bitch’. Bier en zoete wijn zijn in de meeste gevallen de slechtste keus die je kunt maken. Mixdrankjes met light- of zerofrisdranken zijn betere opties.

4. Blijf gehydrateerd
Alcohol zorgt dat je uitdroogt, dus neem af en toe een glas water tijdens dat gezuip…

5. Voorkom een kater
En drink nog meer water voordat je gaat slapen. Hoe meer, hoe beter. De grootste boesdoener van een kater zijn uitdrogingsverschijnselen.

6. Géén katerontbijt
Kater? Dan heb je vast en zeker een keer een vet katerontbijt met spek, kaas en eieren en veel vruchtensap gehad. Je hebt waarschijnlijk geen zin om naar de supermarkt te gaan, dus zorg dat gezonde maaltijden hebt klaarstaan.

Alcohol drinken? Zo beperk je de schade!