SPORTEN OM AF TE VALLEN? NIET NODIG! ๐Ÿ’ช

Terug naar blog overzicht

En daar liep ik weer door de straten van Amersfoort. Ik wilde kilo’s kwijt en dus liep ik vier keer per week hard. Ik dacht dat cardio de oplossing was om een afgetraind lichaam te krijgen. Ik rende meestal 40 minuten en deed daarna nog 20 minuten buikspieroefeningen. Of ik kilo’s verloor? Nee, ik werd alleen maar dikker.

Zo ook een meisje bij mij in de sportschool. Ze zei tegen een vriendin: ,,๐˜๐˜ฌ ๐˜ด๐˜ฑ๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ต ๐˜ท๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฌ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฑ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ฌ, ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ญ๐˜ข๐˜ข๐˜ต๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ธ๐˜ฆ๐˜ฆ ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ช๐˜ฌ ๐Ÿบ ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ญ๐˜ฐ ๐˜ข๐˜ข๐˜ฏ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ฐ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ. ๐˜๐˜ฌ ๐˜ด๐˜ฏ๐˜ข๐˜ฑ ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ข๐˜ข๐˜ญ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต๐˜ด ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏโ€ฆ”

Allereerst: sporten is gezond! Sport jij twee keer per week? Top. Sport jij elke dag? Ook top. De positieve gevolgen van sporten zijn eindeloos. Je voelt je fitter, je slaapt beter, je bent vrijer in je hoofd, je (vul zelf maar in ๐Ÿ˜‰).

Bij afvallen is รฉรฉn ding nog nรฉt even iets belangrijkerโ€ฆ Voeding! Je kunt een slecht voedingspatroon nรณรณit compenseren met sporten. Wil jij die pizza, wijntjes en stokbroodjes met tapenade en kruidenboter (1750 calorieรซn) van zaterdagavond eraf sporten? Dan mag je zondagochtend minimaal 2 uur gaan hardlopen. Ander voorbeeld: als jij 30 minuten jogt (400 kcal, ruim genomen!) en vervolgens als โ€˜beloningโ€™ op de bank ploft met een roze koek en een kop warme chocomel met slagroom (500 kcal), zit je in een calorieoverschot en kom je aan.

๐Ÿ’ก Onthoud: ieder pondje gaat door het mondje. De juiste voeding is รกltijd de basis om af te vallen. Sporten? Doen! Maar niet om calorieรซn te verbranden, want je staat minimaal 35 minuten op de loopband om 20 chocolade pepernoten of zes stukjes chocola te verbranden. Of je moet zoโ€™n 700 sit-ups doen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb wel wat beters en leukers te doen…

Moet je sporten om af te vallen?