IS VRUCHTENSAP GEZOND? 🍓

Terug naar blog overzicht

Heb je weleens op de achterkant van een pak CoolBest gekeken? 𝐒𝐜𝐡𝐫𝐢𝐤𝐤𝐞𝐧, 𝐭𝐨𝐜𝐡? In een literpak Coolbest Tropical zitten 490 calorieën. In een banaan ongeveer 120. Dat geldt ook voor een peer. En dat zijn dan fruitsoorten die véél calorieën bevatten. Want wat denk je van aardbeien? 🍓 Een schaaltje (100 gram) bevat maar 29 calorieën. Een schaaltje perziken: 39 calorieën.

Wat is het grote verschil? Een pak vruchtensap drink je zo leeg. Maar ik ken niemand die tien bananen of perziken achter elkaar eet. Oftewel: door gewoon fruit te eten, krijg je minder calorieën binnen. Ik kan je wel gaan vertellen waarom vruchtensap nog meer slecht is (voor je gebit en zo), maar volgens mij is het wel duidelijk. 𝐄𝐞𝐭 𝐟𝐫𝐮𝐢𝐭! En laat vruchtensap lekker in de schappen staan.

Scheelt je ook weer een paar euro.

vruchtensap gezond