Jelle’s verhaal

Ik at 1300 calorieën per dag en in het weekend ging ik los

Ooit had ik een buikje en woog ik bijna 100 kilo. En ik had een paar flinke hamsterwangen… Ik was niet fit en stiekem best ongelukkig. Om trucs te vinden om gewicht te verliezen, speurde ik uren op internet.

En daar vond ik héél veel informatie. Foute informatie, vooral. Maar ik zag door de bomen het bos niet meer

Ik downloadde voedingsschema’s waarbij je alleen kip, rijst en broccoli mocht eten. Ik kocht een pot Fat Burner van 69,99 euro om mijn vet te verbranden. En ik bestelde een boek van iemand die vertelde dat je geen koolhydraten mocht eten.

Ik heb nog véél meer fouten gemaakt, maar het zou een dagtaak zijn om ze allemaal op te noemen. Och, ik heb jarenlang alle fabeltjes geloofd en toegepast.

Oké, één voorbeeld dan…

In dat boek over koolhydraatarm diëten stonden vijf voedingsschema’s. Ik – een jongen van 190 cm en bijna 100 kilo – at daardoor elke dag 1300 calorieën. Dat hield ik van maandag tot en met vrijdagmiddag vol.

Tien bier

In het weekend ging ik los. Op verjaardagen, game-avonden en huisfeestjes zoop ik met gemak tien flesjes bier leeg. En op andere weekenddagen propte ik mezelf helemaal vol met chips, chocola en pizza. Er zat geen rem op.

En het ergste: op maandag begon ik meestal weer vol goede moed aan mijn voedingsschema. Ik wist niet beter… En die hamsterwangen? Die werden alleen maar groter. Maar kon ik er veel aan doen?

Ik had geen idee wat de oplossing was om gewicht te verliezen.

Jojo’en

Ik deed maar wat. Het lukte altijd om tijdelijk wat kilo’s kwijt te raken, maar ze zaten er ook heel snel weer aan. Ik was aan het jojo’en. Ik hongerde mezelf doordeweeks uit en ging in het weekend all-in.

Misschien is het wel herkenbaar voor je.

En zo ging dat jaar in, jaar uit. Ik had geen plan, was op mezelf aangewezen en steun in mijn omgeving was er ook niet echt.

Ik viel niet af en die hamsterwangen bleven…

Tot ik de júiste boeken vond. Tot ik de beste cursus van Nederland op het gebied van voeding deed. Tot ik de supersimpele tips bij mezelf toepaste en zag dat het werkte. Al gauw zag mijn omgeving het ook en coachte ik zelf mensen. Ook bij mijn kennissen, familieleden en zélfs eigen moeder verdwenen de kilo’s. En niet voor even, maar blijvend…

Zelfverzekerder

Ik groeide als persoon. Ik werd zelfverzekerder en zat lekkerder in mijn vel. Mijn passie voor voeding en coaching was niet meer te stoppen en ik leerde alles over voeding, slaap, beweging en psychologie.

Inmiddels heb ik tientallen mensen geholpen met afvallen. Dat doe ik op een no-nonsense manier, zonder poespas. Ik geloof niet in wonderpillen, afvalshakes of bijzondere diëten. Sterker nog: ik eet nog steeds een bakkie chips voor de tv en drink ook nog altijd een biertje.

Ik heb de gouden formule ontdekt, maar ik wilde dat ik ‘m veel eerder gevonden had. Het liefst deel ik ‘m met de hele wereld en dus ook met jou. Wil je meer weten? Leuk, dan gaan we er samen voor!

Ook voor altijd van je kilo’s af?

Geloof me: het is een héérlijk gevoel!